De zomer van 2021 komt er nu langzaam aan en jij zit al na te denken aan de heerlijke zomer die onze kant op komt. Maar dan krijg je ineens het briljante idee om samen met je partner te gaan road trippen in een camper. Jij ziet het al helemaal voor je dat je samen lekker aan het rijden bent en overal naar toe kan waar je maar wilt. Maar je vriend zit toch te twijfelen om niet gewoon met de caravan op vakantie te gaan of met het vliegtuig. Daarom hebben wij de volgende voor- en nadelen voor jullie op een rijtje gezet.

Meer vrijheid en eigen spullen altijd bij je

Het grote voordeel aan een road trip met een camper is dat je heerlijk kan genieten van de vele vrijheid. Je kan staan en gaan waar je maar wilt in een bepaald land en als je de plek weer zat bent, kan je gewoon doorrijden naar de volgende. Daarnaast heb je altijd je eigen bed mee en je eigen spullen zonder dat je het mee sjouwt naar een andere onhandige plek. Je kan ook zelf bepalen wat je eet of dat je zelf kan koken. In de meeste campers zit een kookstel en dat is ideaal voor een road trip.

Niet altijd zekerheid en alles zelf regelen

Maar we moeten ook naar de nadelen kijken van een road trip. De grootste is vooral dat je niet altijd zekerheid hebt waar je naar toe kan. Als je bijvoorbeeld op een parkeerplaats wel mag overnachten en bij de volgende niet, moet je zolang mogelijk blijven doorrijden totdat je er wel eentje tegen komt. Daarbij is het ook zo dat je alles zelf moet regelen bij een road trip. Van de camper tot aan het eten in de camper of de locaties die je wilt bezoeken. Kortom, er zit nog een hoop voorbereidingswerk voordat je daadwerkelijk op pad kan.

Roadtrips worden steeds vaker gedaan door de jongere generaties, maar de meeste van hen hebben geen camper die ze even kunnen lenen. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven in jouw omgeving die campers verhuren in vakantieperiodes voor een goede prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here