Ben jij regelmatig in de weer met allerlei verschillende soorten kabels? Dan is het natuurlijk van essentieel belang dat deze kabels op de juiste manier en in goede conditie aankomen op de plaats van bestemming. Vooral wanneer je met grotere kabels te werk gaat, is de kans relatief groot dat deze kabels zitten ingewikkeld om enorme haspels. Het gebruik van een haspelwagen kan dan uitkomst bieden. Zo is het niet alleen een stuk veiliger, maar zorgt het er ook nog eens voor dat je een stuk efficiënter te werk kunt gaan. Zo kun je namelijk ook direct de kabels op locatie afrollen, iets wat natuurlijk een stuk lastiger gaat wanneer je de haspel plat op een aanhanger of vrachtwagen hebt liggen.

Het vervoeren

Het grote voordeel van het vervoeren van je kabels middels een haspelwagen, is dat je gemakkelijk van A naar B kunt rijden. Zelfs wanneer je niet alle kabels wat op de haspel zit nodig hebt, is het ideaal om vervolgens de benodigde hoeveelheid af te rollen om zo vervolgens verder te gaan naar de volgende klus. Op deze manier hoef je dus niet na de denken over het vervoer, maar kun je ook structureel één persoon op de route zetten om de kabels op de juiste manier te kunnen distribueren. Kortom, ontzettend handig dus! Het grote voordeel is, is dat je er ook gewoon mee op de autobaan mag rijden.

Sneller afwikkelen

Wanneer je je kabels netjes hebt opgewikkeld op een haspel, dan wil je ze natuurlijk ook weer net zo snel kunnen afrollen. Je kunt je dus wel voorstellen, dat wanneer jij je haspel plat op een vrachtwagen of aanhangwagen hebt liggen, dit een stuk langzamer gaat, dan wanneer je ze vanuit je haspelwagen op de gewenste lengte kunt afrollen. Daarnaast kun je middels het automatische systeem de haspel ook gemakkelijk weer oprollen. Dat zorgt ervoor, dat wanneer blijkt dat je nog wat extra meters nodig hebt, je eenvoudig naar de werkplaats kunt rijden om de haspel weer opnieuw met extra kabels te kunnen oprollen. Hoe handig is dat?

Een haspelwagen kopen of huren?

Ben jij met jouw bedrijf werkzaam in de infrastructuur of bouw, dan is het aannemelijk dat je regelmatig een kabel van A naar B moet verplaatsen. Het is dan een voordelige optie om ervoor te kiezen de haspelwagen te kopen. Zo hoef je je nooit druk te maken of er wel eentje op voorraad is en kun je op ieder gewenst moment aan de slag. Gebruik jij ze nu bij hoge uitzondering, dan is het raadzaam om er eentje te huren. De kosten die je namelijk maakt voor de aanschaf van een nieuwe haspelwagen, staan dan vaak niet helemaal in verhouding tot het huren ervan. Dit geld kun je dan vervolgens beter investeren in andere zaken die de groei van je bedrijf bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here