Vanuit je eigen foodtruck op allerlei verschillende plekken eten en drinken verkopen. Het is niet alleen erg gezellig, maar je komt ook nog eens ergens! Of je nu voor het verkopen van friet gaat of voor speciale snacks uit een bepaald land, mensen zijn altijd nieuwsgierig wat je te verkopen hebt. Wil jij zelf een foodtruck beginnen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel neem ik je mee in wat die dingen zijn. 

De kosten van een foodtruck

Allereerst, de kosten van een foodtruck. Misschien niet het leukste onderwerp, maar wel één van de belangrijkste dingen als je nadenkt over het starten van je eigen foodtruck. Je zult namelijk een foodtruck moeten kopen en ook het onderhoud van de truck kost geld. Wat voor soort foodtruck je kiest is aan jou. Zo zijn er compleet ingerichte foodtrucks te koop, maar ook versies die wat minder luxe zijn. Wil je eerst weten of een foodtruck wel wat voor je is? Begin dan met het huren. Hierdoor kun je mooi testen of het wat voor jou is, maar ook of het voor jouw publiek werkt. 

Extra tip: wanneer je een foodtruck wilt beginnen, maar niet het geld hebt om een foodtruck te kopen, kun je ook een food truck leasen. Hierdoor kun je er wel gebruik van maken, terwijl je hem als het ware terugbetaalt. 

Geld verdienen met een foodtruck

Het avontuur van het hebben van een foodtruck is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het toch ook om geld verdienen. Eigenlijk zijn er drie manieren waarop jij met een foodtruck geld kunt verdienen. De eerste is door zelf rechtstreeks te verkopen aan de consument. Hierdoor heb je alles zelf in de hand en hoef je vrijwel geen rekening te houden met anderen. Een andere optie is om deel te nemen aan een festival, hierbij word je betaald door de organisatie. Ook een optie is om je te laten inhuren door een opdrachtgever. Hierbij kun je een vaste prijsafspraak maken of achteraf factureren. 

Vergunningen en regels

Het laatste wat je moet weten voor je verder kunt gaan met dromen is dat er enkele regels en vergunningen van toepassing zijn op een foodtruck. Zo heb je een standplaatsvergunning nodig om je foodtruck op de openbare weg te mogen plaatsen en is hygiëne (NVWA) ook een erg belangrijke factor. Zorg dus dat je je eerst goed inleest in de wet- en regelgeving rondom een foodtruck voor je er zomaar één aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here