Een gebruikte occasion lenen is een goed alternatief voor een auto kopen. Je least de auto privé, tegen een vast bedrag per maand. In vergelijking met een auto kopen, ben je vaak zelfs goedkoper uit. Door te kiezen voor een jonge occasion, betaal je een lager maandelijks leasetarief. Wat is private lease precies? En wat zijn de voordelen van een gebruikte occasion lenen? In dit artikel lees je er alles over.

Gebruikte occasion lenen: hoe werkt het?

Je gaat eerst op zoek naar een auto bij een autobedrijf bij jou in de buurt. Wanneer je een geschikte auto hebt gevonden, vraag je een offerte aan. Het autobedrijf kijkt met je mee of je niet in de financiële problemen komt wanneer je gaat leasen. Is dit niet het geval? Dan sluit je direct de leaseovereenkomst af met het autobedrijf.

Je betaalt een vast bedrag per maand. Dit bedrag is all-in. Je hebt dus geen onverwachte kosten. Bovendien onderhoudt het autobedrijf zelf de auto. Hierdoor rijd je zorgeloos en voordelig in jouw ideale auto. 

Voordelen gebruikte occasion lenen

Een gebruikte occasion leasen, ofwel private lease used, is een slimme manier van auto rijden. Je hoeft je spaargeld niet uit te geven. Doordat je een vast all-in bedrag per maand betaalt, kom je niet voor verrassingen te staan. Geen onverwachte kosten dus! 

Het vaste all-in bedrag per maand is inclusief Allrisk autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden, APK en afschrijving. Je betaalt niet voor de initiële afschrijving zoals bij een nieuwe auto. Ook betaal je niet voor extra opties omdat je de auto kant en klaar kiest. Het autobedrijf verzorgt het onderhoud en de reparaties. Dit is inbegrepen in je all-in maandbedrag.  

Een ander voordeel is dat je gewoon schadevrije jaren opbouwt. Je bouwt bovendien extra korting op wanneer je schadevrij blijft rijden. We zetten de voordelen van een gebruikte occasion lenen nog even op een rijtje:

  • Vast all-in bedrag per maand
  • Geen onverwachte hoge kosten voor reparatie
  • Je bouwt gewoon schadevrije jaren op
  • Je rijdt net zo zorgeloos als in een nieuwe auto

Een gebruikte occasion lenen heeft veel voordelen. Het leasen van een tweedehands auto wordt steeds populairder. Het is ideaal wanneer je niet weet hoe jouw situatie er over een aantal jaar uitziet. Je rijdt goedkoop in een jong gebruikte leaseauto. Bovendien profiteer je van alle voordelen die private lease used biedt. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here