Bijna alle mannen zijn trots en erg zuinig op hun auto. We wassen de auto graag en voeren ook zelf graag het nodige onderhoud uit. Toch weet lang niet iedereen hoe je ervoor kunt zorgen dat je motor langer mee gaat en minder snel last krijgt van slijtage. In dit artikel geef ik je hierover graag een aantal handige tips.

Tank kwalitatieve brandstof

Veel mensen weten niet dat er grote verschillen in kwaliteit zitten tussen verschillende brandstofleveranciers. De basiskwaliteit van onder anders diesel en de verschillende soorten benzine is wel hetzelfde en voldoet aan de Europese richtlijnen, maar veel bedrijven voegen zelf nog toevoegingen om de kwaliteit nog meer te verhogen. Dit is wettelijk niet verplicht maar het geeft brandstof leveranciers wel een onderscheidende factor.

Met de toevoegingen wordt er gezorgd voor een schonere verbranding dit zorgt er op langere termijn voor dat de motor minder hevig aan slijtage wordt ondervonden. Over het algemeen levert de motor hierdoor ook betere prestaties en beschermt het beter tegen corrosie.

Een aantal voorbeelden

Q8 brandstof
Q8 staat bekend om zijn hiQ-brandstof. Ze claimen dat de verbranding schoner is en dan het daardoor beter is voor de auto en de natuur.

Texaco EURO XL 95
Texaco heeft zijn eigen Euro 95 XL brandstof. De Xl brandstof zou een reinigend vermogen hebben waardoor de kracht van de motor optimaal wordt benut.

Shell V-power
Net als de andere brandstoffen zou de brandstof van Shell de motor beter reinigen en daardoor zuiniger rijden en de slijtage van de motor verminderen.

Kies hetzelfde tankstation

Als je relatief vaak moet tanken dan is het verstandig om dit telkens bij hetzelfde tankstation te doen. Door telkens de brandstof van dezelfde leverancier te tanken rijd je auto op den duur zuiniger en raakt de motor aan de brandstof gewend. Zelf ben ik woonachtig in Enschede en ga ik altijd bij Netto Tank tanken. Dit is een tankstation in Enschede die op mijn route ligt richting werk. Vroeger reed ik gewoon naar het dichtstbijzijnde tankstation wanneer ik moest tanken. Dit kostte mij ten eerste meer geld, maar ik merkte ook dat mijn auto begon te stotteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here