Dankzij de komst van navigatiesystemen is bordjes lezen niet meer de enige manier om een bestemming te vinden. Er zijn nu meerdere manieren om navigatie in te zetten in je auto. Waar je het beste voor kunt kiezen, hangt af van je eigen situatie en de ondersteuning van multimediasystemen. In dit artikel lees je meer over het gebruiken van navigatie in je auto op verschillende manieren en wat hierbij komt kijken.

Navigatie via een simkaart voor internet

Moderne auto´s hebben een eigen multimediasysteem. Dit houdt in dat je direct via de auto bepaalde applicaties en programma’s kunt gebruiken, zonder tussenkomst van een ander apparaat zoals een mobiele telefoon. Als een auto deze functie heeft, dien je een simkaart in je auto te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je verbinding kunt maken met het internet, zodat connectiviteit mogelijk is.

 

Een eigen multimediasysteem zorgt ervoor dat directe navigatie mogelijk is, maar bijvoorbeeld ook het afspelen van muziek.

 

Steeds meer auto’s krijgen deze functie. Het betreft tot nu toe vooral merken en modellen die wat hoger geprijsd zijn. 

Navigatie via een mobiele telefoon

Heeft je auto geen eigen navigatiesysteem, of wil je deze liever niet gebruiken, dan is een andere optie: je smartphone gebruiken. Hierop kun je een navigatie applicatie gebruiken. Vervolgens kun je je telefoon in de auto plaatsen en op deze manier gebruikmaken van navigatie.

 

Soms is het ook mogelijk om een smartphone te koppelen aan een auto.

Draagbare navigatiesystemen

Tenslotte zijn er ook nog draagbare navigatiesystemen die je kunt gebruiken. Vooral vroeger waren deze populair, omdat navigatie via een telefoon nog niet zo gebruikelijk was en auto’s minder vaak een eigen systeem hadden. 

Populaire merken met een eigen multimediasysteem

De volgende merken staan erom bekend een eigen multimediasysteem te hebben.

Audi

Via Audi Connect kunnen mensen met een Audi gemakkelijk gebruik maken van internet, direct via de auto. Iedere Audi die een eigen multimediasysteem heeft via Audi Connect, heeft een simkaartslot waar een externe simkaart in kan.

Volvo

Je kunt ook een simkaart voor een Volvo inzetten om in je Volvo te internetten. Tegenwoordig kun je in vrij veel Volvo´s het internet gebruiken, waaronder de V90, XC60, S90 en allerlei andere modellen.

BMW

Ook BMW´s staan erom bekend multimediasystemen te hebben ingebouwd. In een BMW is het echter wat lastiger om een externe fysieke simkaart te plaatsen. De ingebouwde simkaarten kunnen namelijk niet altijd vervangen worden, of er wordt gebruikgemaakt van eSIM en geen fysieke kaart.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here