Je wilt natuurlijk de beste autoverzekering die er te krijgen is afhankelijk van de eisen die je hebt. Het probleem hierbij is dat het vaak vrij onoverzichtelijk is waar je het beste terecht kan voor de verzekering van jouw bolide. In Nederland hebben we allemaal met onze auto theorie stof moeten leren dat we verzekerd moeten zijn voor schade die wij aan derde toebrengen of aan hun voertuig als we in de fout zijn, de WA verzekering. Dit zal dan ook de verzekering zijn die beginnend bestuurders zo goedkoop mogelijk ergens willen afsluiten om vervolgens met hun eerste autootje de weg op te mogen.

Verzekeringen met meer opties

Deze bestuurders zouden natuurlijk ook wel graag een WA verzekering beperkt casco, of een all risk verzekering hebben alleen is hier echter het geld vaak niet voor. De iets oudere bestuurder met een duurdere auto zal waarschijnlijk wel voor de opties gaan waar ook schade aan het eigen voertuig vergoed zal worden, omdat er  meer op het spel staat als na al die jaren die ene droomwagen is aangeschaft. Verschillende mensen met verschillende auto’s die een ander soort verzekering nemen, toch hebben we iets allemaal gemeen en dat is dat we binnen onze categorie de laagst mogelijke premie willen.

Goedkoop verzekeren

Om de laagste prijs te vinden moeten we gaan autoverzekering vergelijken. Er zijn tal van sites waar dit kan. Het is dan ook een van de eerste dingen die op je scherm verschijnt als je zoekt op autoverzekeringen. Verzekeringen vergelijken is helemaal van deze tijd. Er zijn veel advertenties die promoten hoeveel geld je kan besparen als je maar regelmatig vergelijkt. In de praktijk zal dat niet heel extreem zijn maar wat extra euro’s over houden in de maand vind niemand erg. Naast dat er drie soorten verzekeringen zijn, kunnen deze nog aangevuld worden met verschillende dekkingen, de WA verzekering echter niet. Voor deze dekkingen is het wellicht wel verstandig goed te kijken bij verschillende verzekeraars voor de beste prijs. Tegenwoordig heb je ook verzekeraars die een lager premie beloven na een jaar of meerdere jaren als je weinig schade rijdt. Dit is een risico dat je neemt, je moet er dan wel van overtuigd zijn dat je weinig schade gaat rijden.

Speciale groep

Als beginnend bestuurder is sowieso moeilijk een lage premie te vinden, omdat veel verzekeraars beginnend bestuurders als een risicogroep zien. Dit blijkt ook uit de statistieken van ongevallen dat onervaren rijders hier vaker bij betrokken zijn. Als ervaren bestuurder heb je bij het verzekeren dus een groot voordeel. Voor de rest heb je dekkingen die je ook verzekerd hebben wanneer jij of een van de inzittenden letsel oplopen. Dit is ontzettend fijn gezien de hoge prijzen van zorg. Echter wel is dit meestal een vooraf afgesproken bedrag dat vergoed wordt en zullen niet onbeperkt dure behandelingen vergoed worden.

Goede keuze maken

wanneer je de prioriteiten bepaald hebt en het bedrag dan kan er goed vergeleken worden. Op veel plaatsen op het internet kan je terecht, alleen weten wat je wilt is belangrijker. Mocht je uiteindelijk toch iets nemen wat je niet nodig kan je dit vaak wel weer van je verzekering af halen binnen na een bepaalde tijd, echter ergens niet voor verzekerd zijn en dat het vervolgens wel gebeurt is een stuk zuurder. Als je het kan veroorloven meer premie te betalen doe dit dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here