Na veelbelovende testdagen hoopte Max Verstappen vanaf het begin mee te kunnen strijden voor het kampioenschap. Na een toch teleurstellende eerste race in Oostenrijk waar Max Verstappen in ronde 11 elektronische problemen kreeg en uitviel, hoopt hij dat de tweede race wel succesvol zou zijn. De problemen die beide bolides hadden opgelopen waren volgens motorleverancier Honda opgelost, het had uiteindelijk te maken met sensoren die niet goed meer werkten.

De vrijdag

Tijdens de eerste vrije training was Sergio Pérez met zijn Racing Point het snelste, heel verrassend is dit ook niet aangezien Racing Point in principe met een kopie van de kampioenswagen van Mercedes uit 2019 rijdt. Verstappen eindigde als tweede voor beide Mercedessen die duidelijk nog niet het onderste uit de kan lieten zien. In de tweede training liet Verstappen de snelste tijd noteren, deze training werd echter wel opgeschrikt door in zware crash van de Australiër Daniel Ricciardo. Bij de een na laatste bocht verloor hij de controle in zijn Renault en vloog hij met een hoge snelheid tegen de bandenmuur. Gelukkig kwam hij er zelf goed vanaf en kon hij een dag later weer gewoon instappen.

De zaterdag

Waar het weer op de vrijdag nog goed was, was het zaterdag een heel ander verhaal. Zoals verwacht heeft het bijna die hele dag hard geregend, waardoor ze de derde vrije training hebben afgelast. De kwalificatie ging echter wel door, een regen kwalificatie belooft altijd spanning en sensatie en dat was nu ook weer zo. Hamilton pakte uiteindelijk pole position met ruim 1,2 seconden voorsprong op Max Verstappen die in de laatste ronde de controle verloor. Carlos sainz behaalde zijn hoogste startnoteringen op p3, voor de andere Mercedes in de vorm van Bottas.

De zondag

Na de start kon Hamilton makkelijk een gaat slaan met de achterliggers, en gat die hij al snel kon vergroten. Hij zou geen moment in gevaar komen, mede omdat er ook geen safety cars kwam waardoor zijn voorsprong teniet verklaard zou worden. Max Verstappen reed op het maximale van zijn kunnen in zijn RB16, het was helaas niet genoeg om de tweede plaats vast te houden. Een paar ronden voor het einde werd hij door de veel snellere Bottas ingehaald, hoewel hij Bottas direct terug inhaalde was het een ronde later wel gedaan en eindigde hij uiteindelijk als derde. Maar niet voordat hij nog een pitstop maakte om een poging te wagen om de snelste ronde te rijden, hij kwam echter in verkeer terecht dus uiteindelijk lukte het niet. Benieuwd hoe het de rest van het seizoen gaat? Volg dan al het nieuws op Gptoday.net.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here