De kans dat je weleens een van Fast and the Furious films hebt gezien is behoorlijk groot want deze kaskrakers zijn de wereld over gegaan en meerdere malen op TV en in bioscopen uitgezonden. Fast and the Furious is een filmreeks die gaat over auto fanaten die rijden in getunede auto’s.

 

Cartuning is dan ook behoorlijk in populariteit toegenomen na de lancering van deze films en ook de successen van Max Verstappen hebben bijgedragen aan de enorme liefhebberij voor auto’s in het algemeen in ons kleine kikkerlandje. Vandaag de dag zijn er dan ook duizenden mensen die de auto als meer dan alleen een vervoersmiddel zien en zich regelmatig bezighouden met cartuning.

Tip: achterlichtcovers

 

De visuele onderdelen van de auto die worden aangepast vallen onder de noemer carstyling

Een getunede auto herken je meteen en heeft vaak een imposante uitstraling. Los van het merk van de auto, heeft deze vaak geblindeerde ramen en zijn een of meerdere onderdelen van de auto verlaagd, zoals bijvoorbeeld de bumper. Ook zijn er binnen het interieur vaak verschillende onderdelen die een sportieve look hebben in een getunede auto, zoals bijvoorbeeld de stoelen, de versnellingspook of het stuur.

 

Wanneer we het hebben over de veranderingen die gedaan zijn aan de auto met betrekking tot het visuele aspect dan hebben we het meestal over carstyling. In het geval dat er veranderingen aan de auto gedaan worden die betrekking hebben op de prestaties van de auto dan spreken we ook wel van cartuning.

 

Cartuning is door de jaren heen een stuk laagdrempeliger geworden

Cartuning bestaat al tientallen jaren en is nog steeds ongekend populair. De populariteit is zelfs toegenomen in de loop der jaren. Een van de grootste redenen hiervoor, is dat cartuning in het algemeen aanzienlijk laagdrempeliger is geworden dan dat het ooit was.

Uitgelicht: deurlijsten

 

Veel van de onderdelen die aan een auto vervangen dienen te worden wanneer deze “getuned” wordt, komen uit het buitenland en dan met name uit Azië. Jaren geleden was het nogal een kostbaar proces om al deze onderdelen naar Nederland te krijgen, maar met het toegenomen aantal webshops en de vraag naar onderdelen, is het tegenwoordig een stuk goedkoper om onderdelen te importeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here