Zakelijke leasen is al vele jaren populair. De laatste jaren is het private leasen van een auto ook erg in opkomst geweest. Daarmee wordt het voor bijna iedereen mogelijk om een auto te leasen. Een ideale oplossing voor wanneer je geen nieuwe auto wilt kopen maar er wel één wil rijden. Ook wanneer je graag zo onbezorgd mogelijk wil rijden is het zakelijk of privé leasen een goede oplossing. Buiten dat je iedere maand een vast bedrag betaald aan je auto, hoef je verder helemaal niets te betalen en te regelen, dit doet de leasemaatschappij voor je. Bij deze twee leasevormen is er inmiddels een hele nieuwe vorm in opkomst namelijk private lease korte looptijd.

Private lease korte looptijd, wat houdt dat in?

Private lease korte looptijd is een leasevorm waarbij je de mogelijkheid krijgt om een auto gedurende een korte tijd te leasen, denk hierbij aan twaalf of vierentwintig maanden. Dit maakt deze leasevorm zeer interessant voor een overbruggingsperiode. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht maar moet je wachten tot de fabriek deze oplevert? Heb je tijdelijk een andere auto nodig omdat het kantoor waar je werkt plotseling naar de andere kant van de stad is gegaan en je het nu niet meer op de fiets af kan? Er zijn redenen genoeg te benoemen waarbij een kort leasecontract prettig is.

Een tweedehands auto leasen

Voor private lease korte looptijd contracten worden meestal geen hele nieuwe auto’s gebruikt maar auto’s die uit de nieuwe lease komen. Dit zijn dus eigenlijk ex-leaseauto’s die weer opnieuw ingezet worden. Uiteraard heeft dit veel invloed op je maandbedrag want je rijdt geen hele nieuwe wagen. Een ander voordeel van een tweedehands auto leasen is dat de auto per direct beschikbaar is. Je hoeft niet te wachten tot de auto opgeleverd wordt door de fabriek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here