Rijinstructeur worden bij Rijschool Academie

Nog voordat je voor de eerste keer in een voertuig stapt, kan het zeer nuttig zijn om je eerst goed voor te bereiden voordat je gaat leren rijden. We spraken met een aantal vooraanstaande rijopleiders om erachter te komen wat leerlingen volgens hen in eerste instantie moeten weten.

Voor hun eerste les, hebben we de volgende suggesties voor de rij-instructeurs om te delen met toekomstige leerlingen.

Hier is waar studenten aan moeten denken voordat ze in de auto stappen voor hun eerste rijles:

  • Autorijden is een vaardigheid die je de rest van je leven zult gaan gebruiken
  • Begrijp jouw verlangens
  • Weet wat je sterke en zwakke punten zijn
  • Krijg een snelle start met je theorie
  • Hand-oogcoördinatie verbeteren
  • Observeer als je een passagier bent
  • Je mag fouten maken
  • Respecteer de auto
  • Iedereen leert op zijn eigen tempo

Rijvaardigheid kan je voor de rest van je leven gebruiken

Het besturen van een voertuig is iets dat slechts eenmaal wordt geleerd. Tenzij je verhuist naar een ander land met andere regels, of als je voor langere periodes stopt met rijden, dan zou je het opnieuw kunnen leren

Besef dat je een verbintenis op lange termijn aangaat, dus neem de tijd, neem het serieus en stel open om nieuwe benaderingen te leren. Als je dit doet, zal je succes hebben.

Er zijn veel aspecten aan autorijden, niet alleen de controle over het voertuig, maar ook gedrag, houding en emoties zijn van invloed op wat de bestuurders doen.

Als je leert autorijden, kan je ervan uit gaan dat je ook een aantal andere vaardigheden zult leren.

Je zult misschien geschokt zijn om te horen dat het afleggen van jouw rijexamen nog maar het begin van je reis is. Het behalen van je rijbewijs laat zien dat je aan een bepaald niveau van rijvaardigheid hebt voldaan, waardoor je er alleen op uit kunt trekken. Je staat aan het begin van een lange weg die voor je ligt, en het is aan jou of je daarop doorgaat.

Weet waarom je iets gaat doen

Wanneer ga je rijden als je eenmaal geslaagd bent voor je examen? Wordt het van huis naar het werk of ga je reizen. wordt autorijden een onderdeel van je werk, of zal het zijn om te winkelen of als onderdeel van een vakantie? Misschien wil je naast alle andere dingen ook naar een festival met je vrienden, het komt erop neer je kan heel veel met een rijbewijs.

Je kunt deze doelstellingen met jouw rijinstructeur bespreken, zodat hij je opleiding aan verschillende doelstellingen kan aanpassen.

Dit is vooral nuttig als je het moeilijk vindt om je op al je taken tegelijk te concentreren. je zult eerder geneigd zijn hard te werken omdat je kunt zien hoe ver je al gekomen bent, en dit moedigt je aan om door te gaan. Dit helpt ook bij de motivatie. Elke week boekt je vooruitgang in de richting van jouw doelstellingen.

Weet wat je sterke en zwakke punten zijn

Wat voor persoon ben jij? Ben jij een zelfverzekerd persoon? Nerveus? Ben je snel boos, krijg je een kick of ben je een echte doorzetter. het is belangrijk om te weten wat voor persoon je eigenlijk bent zodat je jouw sterke en zwakke punten kan vaststellen op dat gebied.

Deel deze eigenschappen van jezelf met je rijinstructeur, zodat hij een beter idee krijgt van wat voor persoon je bent. Dit zal hen in staat stellen om te begrijpen wat je motiveert, maar nog belangrijker, het zal hen helpen te anticiperen hoe je zou reageren in verschillende scenario’s en situaties op de weg.

Je zou kunnen proberen te bedenken hoe je ongewenste eigenschappen als gunstig kunnen worden gezien. Dus als je bang bent om te leren autorijden omdat je nerveus bent, bedenk dan dat het feit dat je daardoor beter op je beslissingen zult letten, je voorzichtiger kan maken.

Begin snel met je theorie examen

Zo snel mogelijk met je theorie beginnen is een suggestie van veel goede rijinstructeurs, waarvan wij vermoeden dat veel studenten dat het liefst niet doen. Het grote voordeel is dat je hier geen auto, een rijbewijs of veel geld voor nodig hebt.

Rijinstructeurs zullen het hebben over theoriecursus, maar sommigen geloven dat het geldverspilling is wanneer je thuis kunt leren voor een fractie van de kosten.

Sommige leerlingen kunnen moeite hebben met het onthouden van details van de theorie en moeten eerst hun leerstof halen voordat ze het praktijkexamen mogen doen. Je wilt niet verhinderd worden om je rijexamen af te leggen omdat je je theorieles niet hebt afgemaakt.

Als je al voor je eerste les met je theorie bent begonnen, is de kans groot dat je die op tijd voor je praktijk hebt.

Observeer als je een passagier bent

Als passagier in een voertuig zitten dat bestuurd wordt door iemand met meerdere jaren rijervaring is een uitstekende methode om vertrouwd te raken met de vereiste activiteiten.

Neem de tijd om te observeren hoe ze starten, stoppen, optrekken op kruispunten, veiligheidscontroles uitvoeren en manoeuvreren in het verkeer om hen heen. Vraag naar de details.

Rijinstructeurs raden je aan om de de verkeersstroom te observeren op de rotonde als je in de bus zit of gewoon langs een kruispunt loopt. Er kan veel worden geleerd door alleen maar te observeren, waardoor de hersenen kunnen verwerken hoe het verkeer stroomt.

Hand-oogcoördinatie verbeteren

Om zowel de hand-oog coördinatie als de reactietijd te verbeteren, raden rijinstructeurs aan om te sporten en/of computerspelletjes te spelen. Dit zijn “belangrijke vaardigheden die indien je die vaardigheden slecht beheerst , het leren aanzienlijk kunnen vertragen.”

Voordat je jouw rijbewijs kunt halen, moet je in staat zijn om potentiële gevaren te identificeren en te herkennen, wat een essentiële vaardigheid is voordat je het CBR examen aflegt. Veilig rijden zonder jouw ogen van de weg te halen is tijdens een examen een vereiste.

Je mag fouten maken

Fouten maken is een belangrijk aspect van leren. Een fout maken en analyseren wat er fout ging zodat je kunt veranderen en het opnieuw kunt proberen is een beproefde techniek om snel te leren.

Het is natuurlijk beangstigend om te denken dat je fouten zult maken in een groot rijdend voertuig, maar je wordt begeleid door een rijinstructeur die ook als lijfwacht kan fungeren. Hij houdt de weg rondom je in het oog, zorgt ervoor dat je niet te veel in beslag wordt genomen en waarschuwt jouw voorzichtig voordat je grote fouten maakt.

Als je met iets nieuws en belangrijks bezig bent, is het belangrijkste dat je je blijft concentreren. Ga door, zelfs als er iets fout gaat en probeer het later opnieuw.

Respecteer de auto

Een auto is een groot, zwaar en actief object.

Ja, het is misschien beangstigend om over na te denken, maar je wordt begeleid door een rijinstructeur die de auto onder controle heeft en iemand die jou en je omgeving altijd in de gaten houdt.

Accepteer het voertuig voor wat het is en waardeer wat het doet en biedt.

Iedereen leer op zijn eigen tempo

Er is gemiddeld 47 uur beroepsopleiding nodig om te slagen voor het rijexamen.

Helaas komt het maar al te vaak voor dat vrienden, klasgenoten en zelfs ouders gefrustreerd raken of gewoon niet begrijpen waarom iemand er zo lang over doet om voor je examen te slagen.

Wat bestuurders moeten weten is dat de wegen tegenwoordig drukker zijn dan ooit, en dat de regels en examens voortdurend veranderen. Ouders moeten worden geïnformeerd over de eisen voor het slagen voor een examen deze dagen. Het duurt aanzienlijk langer dan ze verwachten.

Rijinstructeur worden?

Er komt veel bij kijken, maar de meeste dingen zijn vrij klein en eigenlijk gewoon dingen om rekening mee te houden of om een beetje rekening mee te houden. Als jij rijinstructeur worden wilt, dien je een rijinstructeur opleiding te volgen. Als je slaagt en je certificaat haalt, kan je rijlessen geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here