Je moet veel reizen voor je bedrijf en zit eraan te denken om een auto aan te schaffen? In dat geval kun je er ook voor kiezen om de auto te leasen in plaats van hem te kopen. Dat kan namelijk nog eens verschillende voordelen opleveren. Benieuwd wat de voordelen zijn? Deze bespreken we hieronder in dit artikel.

Direct en snel een auto gebruiken

Heb je snel een auto nodig? Dan kun je vaak al heel snel aan een lease auto komen. Lease bedrijven, zoals LeaseParcours, weten dat ondernemers soms snel een auto nodig hebben en spelen hier dan ook op de juiste manier op in. Wanneer je een auto koopt dan ben je er zelf al snel meer tijd aan kwijt dan je zou willen. Je moet er namelijk het internet voor afzoeken of bij autobedrijven langsgaan om daar naar de juiste auto voor jou te zoeken.

Geen zorgen over de juiste auto vinden

Wanneer je zelf een auto koopt dan moet je al veel dingen nakijken om er zeker van te zijn dat de auto wel in een goede staat is. Daarnaast riskeer je ook een miskoop, want het kan natuurlijk altijd dat je er een koopt die later toch in een slechte staat blijkt te zijn. Door hem te leasen weet je dat de maatschappij de auto’s al heeft gechecked en daarnaast zijn zij in de meeste gevallen nog verantwoordelijk voor veel zaken als het onderhoud en andere zaken. Op de ANWB kun je overigens nog meer tips vinden over het kiezen van de juiste auto.

Alles voor je geregeld

Daarnaast is het voor de meeste ondernemers heel belangrijk om alles in één keer geregeld te hebben. Denk aan de wegenbelasting, het onderhoud van de auto en de verzekeringen. Bij veel leasecontracten betaal jij als ondernemers gewoon een maandbedrag en is de rest meteen voor je geregeld. Hierdoor hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.

Mogelijkheden om auto bezitter te worden

Vaak kiezen mensen voor het kopen van een auto, omdat ze er zelf graag eigenaar van worden. Maar in dat geval kun je ook kiezen voor financial lease. Want bij financial lease wordt jij uiteindelijk de eigenaar van de auto wanneer alle betalingen binnen zijn. Dan heb je dus alle voordelen van het leasen, maar wordt je uiteindelijk ook nog eens de eigenaar van de auto!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here