Heb je voor je bedrijf een nieuwe bestelbus nodig? Voordat je een nieuwe bestelbus aanschaft is het handig om eerst een aantal punten in overweging te nemen. Hoe je de bus precies gaat gebruiken, wat je wilt gaan vervoeren, en wat je budget is zijn bepalend voor de bestelbus die je uiteindelijk uitkiest. Wij hebben gekeken naar waar je allemaal op moet letten als je een bestelbus wilt gaan aanschaffen, en hebben deze punten overzichtelijk voor je op een rij gezet.   

Waar ga je de bestelbus precies voor gebruiken? 

Een bestelbus is handig om veel materiaal of producten te kunnen transporteren. Veel bedrijven gebruiken een bestelbus ook als een rijdende werkplaats, en hebben opslagruimte nodig in de bus voor gereedschap en materialen. Waar je de bestelbus voor gaat gebruiken bepaalt wat voor soort bestelbus je nodig hebt, en kan ook de doorslag geven in de keuze tussen een bestelbus kopen of leasen.  

Hoe groot moet de bestelbus zijn?  

Bestelbussen zijn er in verschillende afmetingen. Hoe groot de bestelbus is die je nodig hebt wordt eveneens bepaald door waar je de bus voor gaat gebruiken. Ga je veel materiaal of producten vervoeren, of hele grote objecten, dan heb je al snel een grote bestelbus nodig. Ander zou je kunnen kiezen voor een bestelbus met een kleinere laadruimte. Aangezien er ook verschillen zijn in de hoogte van een bestelbus is het aan te raden om eerst goed te berekenen of wat je wil vervoeren in de bestelbus past. Je kunt ook advies aanvragen bij de dealer of het leasebedrijf wat de juiste laadruimte is voor jouw bestelbus. 

Ga je de bestelbus kopen of leasen? 

Als je weet wat voor bestelbus je nodig hebt is het makkelijker om de keuze te maken tussen kopen of leasen. Een bedrijfswagen leasen ligt voor de hand, maar als je een bestelbus gebruikt als rijdende werkplaats dan is het wellicht slimmer om een bestelbus te kopen omdat je deze dan naar wens kunt laten inrichten en voorzien van stroompunten, opbergruimte en andere benodigdheden. 

Ga je een bestelbus leasen dat kun je kiezen tussen financial lease of operational lease. Het verschil tussen deze twee leasevormen is dat bij financial lease de bestelbus uiteindelijk jouw eigendom wordt en bij operational lease de bus eigendom blijft van het leasebedrijf.  

Ga je een bestelbus kopen dan heb je de keuze tussen een nieuwe bus of een occasion. Het voordeel van een occasion is dat je goedkoper uit bent, maar je bent niet zeker van de onderhoudsgeschiedenis. Er bestaat een kans dat je een kat in de zak koopt en met een occasion uiteindelijk duurder uit bent. Koop je een nieuwe bestelbus dan krijg je nog dealer garantie en weet je precies waar je aan toe bent. 

Hoe is de bestelbus onderhouden? 

Als je een bestelbus gaat kopen of leasen is het belangrijk dat je weet hou de bus is onderhouden. Het spreekt voor zich dat een nieuwe bus geen onderhoudsgeschiedenis kent, maar koop je een occasion dan wil je weten wat er allemaal aan onderhoud is gedaan. Ook bij een lease bestelbus is het belangrijk om te vragen naar wat er aan onderhoud is gepleegd, en je te laten informeren en adviseren over de techniek. Als je weet hoe de bestelbus werkt en is onderhouden kun je een inschatting maken hoe goed de bus nog is en of je er elke dag op kunt vertrouwen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here