Vandaag de dag is het heel normaal om een auto te leasen in plaats van een tweedehands auto te kopen. Niet alleen de bekende leasemaatschappijen bieden deze mogelijkheid, ook steeds meer garages geven de klant de optie voor private lease. Als je graag een nieuwe auto wilt maar je hebt het geld daarvoor niet op de bank staan dan is leasen een heel goed alternatief. Je moet er wel rekening mee houden dat een leasecontract wordt aangemeld bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Dit kan gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten of een creditcard wilt aanvragen.

Een vast bedrag per maand

Het belangrijkste voordeel van private lease is dat je een vast bedrag per maand betaalt, ongeacht de werkelijke kosten. Als de auto voor een onderhoudsbeurt, zoals de airco bijvullen, naar de garage moet dan gaat de factuur naar de leasemaatschappij. Het bedrag dat je per maand betaalt voor auto lease is namelijk inclusief alle kosten behalve brandstof. Je krijgt dus ook geen factuur voor de verzekering of de wegenbelasting. Een leaseauto is altijd allrisk verzekerd. Dus ook schade door eigen schuld is gedekt. Soms is er in dat geval wel sprake van een eigen risico. Krijg je een boete voor fout parkeren, te hard rijden of een andere overtreding dan zal de leasemaatschappij deze uiteraard wel aan je doorsturen en je verzoeken te betalen.

Elke auto kan worden geleased

Het is niet zo dat alleen de auto’s uit het duurdere segment kunnen worden geleased. Je kunt in principe ieder merk en type auto leasen. Of het nu een Toyota, Peugeot, Mercedes of Fiat is. De leaseprijs is afhankelijk van de aanschafwaarde, het aantal te rijden kilometers en de looptijd van je contract. De enige extra kosten die je nog maakt zijn de kosten voor brandstof. Hiervoor kun je in veel gevallen gebruik maken van een tankpas waarmee je korting krijgt.

Zakelijk of privé leasen

Je kunt een auto zowel zakelijk als privé leasen. Als je zakelijk leaset dan staat de auto op naam van het bedrijf. Het voordeel is dat de overeenkomst dan niet wordt geregistreerd bij het BKR in Tiel. De lease heeft dan geen gevolgen als je privé wilt lenen, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis. Maar natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het bedrag voor de lease maandelijks moet worden betaald. Het is dus belangrijk om goed door te rekenen of je je een lease auto kunt veroorloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here