Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, zul je je oude moeten verkopen. Soms heb je de mogelijkheid om je oude auto in te leveren bij de aankoop van je nieuwe. Vaak krijg je er dan echter erg weinig geld voor. Daarnaast heb je deze optie niet wanneer je een tweedehands auto koopt. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe jij je snel auto kunt verkopen!

Een realistische vraagprijs

Wanneer je je auto wilt verkopen, is het belangrijk dat je een realistische vraagprijs hanteert. Een te hoge vraagprijs schrikt kopers af, maar je wilt ook weer niet te weinig voor je auto krijgen. Om de waarde van je auto te bepalen zijn er verschillende rekentools op internet te vinden. Ook kun je kijken naar de waarde van soortgelijke auto’s van hetzelfde merk die te koop staan. Belangrijke zaken die de waarde van een auto bepalen zijn het bouwjaar en het aantal gereden kilometers.

Een advertentie maken en plaatsen

Er bestaan verschillende websites waarop jij je auto kunt aanbieden. De bekendste voorbeelden zijn Marktplaats en Autoscout24. Om op te vallen tussen de vele auto’s die op dit soort sites staan, dien je een goede advertentie te maken. Neem goede foto’s van je auto, en maak een gedetailleerde beschrijving. Wanneer je auto bijvoorbeeld nog maar erg weinig kilometers op de teller heeft staan of recent APK-gekeurd is, kun je dit in de titel vermelden.

Onderhoudspapieren en andere documenten

Verzamel alle onderhoudspapieren die je hebt in een mapje. Doe daar tevens alle belangrijke documenten zoals het kentekenbewijs, APK-keuringsbewijs en een tellerrapport bij. Doordat je dit soort zaken netjes aan een potentiële koper kunt laten zien wek je vertrouwen.

Direct je auto verkopen

Wil je het liefst zo snel mogelijk van je auto af, zonder eerst een koper te zoeken? Dan kun je je auto verkopen aan RP Automotive. Dit is namelijk een bedrijf dat occasions in Etten-Leur en omstreken inkoopt en verkoopt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here