In Nederland rijden inmiddels zo’n 107.000 volledig elektrische auto’s rond, het aanbod van elektrische auto’s wordt steeds groter, dat is niet vreemd want het elektrisch rijden levert vele voordelen op. De verwachting is dan ook dat het aantal elektrische auto’s in Nederland in de toekomst flink gaat stijgen zeker nu het ook mogelijk is om een elektrische auto te leasen voor privé gebruik.

De grootste voordelen van elektrisch rijden op een rijtje

Velen van ons weten wel een aantal voordelen van het elektrisch rijden te benoemen. Gelukkig verdwijnen door de vooruitstrevende techniek de nadelen van het elektrisch rijden als sneeuw voor de zon. De tijd dat er maar een beperkt aantal kilometers met een volle accu gereden kon worden is voorbij. Ook het tekort aan oplaadpunten is verleden tijd. Er zijn eigenlijk dus alleen nog maar voordelen te noemen die we hier even op een rijtje zetten voor het geval je ze nog niet allemaal kent:

Beter voor het milieu:

Geen uitstoot van CO2, nieuwe productie en gebruik van duurzame materialen worden elektrische auto’s steeds duurzamer.

Minder onderhoud:

Omdat een elektromotor bestaat uit veel minder onderdelen waardoor er ook minder kans op slijtage is.

Goedkoper dan rijden:

Tanken met een auto die op fossiele brandstof rijdt is een grote kostenpost. Het opladen van een elektrische accu is veel goedkoper.

Thuis tanken:

Je hoeft niet op pad om te tanken. De elektrische auto sluit je thuis met een kabel aan op een laadpunt.

Belastingvoordeel:

Je hoeft geen wegenbelasting te betalen en de bijtelling is lager wanneer je zakelijke een elektrische auto rijdt. Het is aan te raden te checken op de belastingsite wat de laatste regelgeving is omtrent het rijden met een elektrische auto.

Subsidie:

Zakelijke en privé valt er gebruik te maken van subsidiemogelijkheden.

 

Overheid:

Ook wat de overheid betreft verandert er nog wel eens wat aan de vorm en omvang van de subsidie. Het hangt af van het soort auto die je kiest en de vorm waarin je dat doet. Zowel zakelijk als privé.

Omzeil de hoge aanschafprijs van een elektrische auto

De aanschafprijs van een elektrische auto ligt hoger dan die van een auto die rijdt op fossiele brandstof. Dit komt doordat de elektromotor een werkelijk stukje innovatieve techniek is. Wanneer je heel graag een nieuwe elektrische auto rijdt, maar niet voldoende saldo op je spaarrekening hebt staan om deze aan te schaffen dan is leasen de oplossing voor jou. Lease een elektrische auto geniet van alle voordelen maar betaal niet de aanschafprijs van je nieuwe auto. Ben jij op zoek naar een passende elektrische auto, kijk dan eens op elektrischeautolease.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een gedegen keus te maken. Je kunt er bijvoorbeeld lezen over de actieradius van de verschillende elektrische auto’s en eenvoudig modellen vergelijken. Op deze manier vind je heel makkelijk de juiste elektrische auto voor jouw situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here