Autoverzekeringen vergelijken is de beste manier om een verzekering te vinden die bij u past, die binnen uw budget past en waar u zich goed bij voelt. Het is verstandig om hier even voor te gaan zitten en om de vergelijking grondig en correct uit te voeren. Het uiteindelijke resultaat moet zijn dat u een autoverzekering vindt waarmee u de beste diensten krijgt voor de laagste premie. Daarvoor moet u alle autoverzekeringen vergelijken en niet slechts een gedeelte van de markt. Het onderstaande stappenplan helpt u bij het uitvoeren van deze taak.

Stap 1: autoverzekeringen vergelijken met welke dekking?

Voordat u autoverzekeringen vergelijken gaat, schrijft u eerst op wat u exact wilt kopen. En dan moet u allereerst een keuze maken over de dekking van uw autoverzekeringen en dus welke soort autoverzekering u af wilt sluiten. Autoverzekeringen vergelijken gaat veel gemakkelijker als u dit van tevoren bepaalt. Wat betreft de dekking heeft u dan 3 keuzes.

  • Allrisk: een allrisk verzekering dekt praktisch alle situaties die kunnen voorkomen, zoals schade aan anderen, ruit-, brand en natuurrampschade, diefstal en eigen schade door een aanrijding. Deze verzekering wordt gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar of met een hoge dagwaarde.
  • WA beperkt casco: is uw auto 6 tot 10 jaar oud, dan kan een WA beperkt casco verzekering een goede optie zijn. Deze verzekering wordt ook gekozen voor oudere auto’s met een hoge dagwaarde. De WA beperkt casco verzekeringen is bij autoverzekeringen vergelijken de gemiddelde optie en dat is dan met betrekking tot de prijs en de dekking. U bent er mee gedekt als met een allrisk verzekering, maar eigen schade door een aanrijding valt hier dan niet onder.
  • WA verzekering: u moet minimaal een WA verzekering afsluiten als u autoverzekeringen vergelijken gaat. U bent dan alleen gedekt voor schade aan anderen. Deze optie is dan ook geschikt voor auto’s met een lage dagwaarde en ouder dan 10 jaar.

Stap 2: is een speciale verzekering misschien beter?

Behalve de bovenstaande drie standaard autoverzekeringen, kunt u ook een speciale autoverzekering afsluiten. Deze zijn voor voertuigen die afwijken van de standaard, zoals een oldtimer, een zelfrijdende auto, en elektrische auto of een youngtimer. Deze autoverzekeringen vergelijken is ook nuttig, want ze zijn specifiek samengesteld voor het soort voertuig dat u heeft.

Stap 3: wilt u ook aanvullende autoverzekeringen vergelijken?

U weet nu welk soort autoverzekeringen te vergelijken, nu moet u besluiten op welke manier u deze wilt uitbreiden. En dat doet u bijvoorbeeld met aanvullende verzekeringen. U kunt bij sommige verzekeraars een extra auto op uw polis toevoegen voor een interessante prijs. Er zijn aanvullende verzekeringen voor rechts- en pechhulp, voor inzittenden en voor het beschermen van uw no claim. Neem dit direct mee als u autoverzekeringen vergelijken gaat, zodat u echt het totale pakket vergelijkt.

Stap 4: bepaal uw eigen risico

Een laatste kenmerk die u nog moet overwegen voordat u autoverzekeringen vergelijken gaat is welk eigen risico bedrag u in wilt stellen. Dit is het bedrag dat u zelf bijdraagt als u een claim indient. Een hoger eigen risico bedrag betekent een lagere premie en zet u het eigen risico bedrag juist lager, dan gaat de premie omhoog. Vraag uzelf af hoeveel geld u achter de hand heeft indien u een claim zou moeten indienen en baseer uw eigen risico daar op.

Stap 5: vergelijkingssites uitkiezen

Autoverzekeringen vergelijken doet u via een vergelijkingssite. Het is dan altijd beter om voor meerdere sites te kiezen zodat u zeker weet dat u alle opties gezien heeft en alle verzekeraars bij uw vergelijking kunt betrekken. Een goede vergelijkingssite moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Zorg ervoor dat u alleen onafhankelijke vergelijkingssites Als u uw autoverzekeringen vergelijken wilt, dan moet u dat op een objectieve manier kunnen doen zonder beïnvloed te worden door commerciële beweegredenen van de vergelijkingssite.
  • Kies voor vergelijkingssites met een keurmerk, zoals het keurmerk Thuiswinkel.
  • Als laatste is het belangrijk dat u de filters aangeboden krijgt die u nodig heeft en waarmee u een goede selectie kunt maken van het aanbod. De filters zijn bij autoverzekeringen vergelijken bijzonder handig, want daarmee haalt u de opties naar voren die voor u relevant zijn.

Stap 6: de vergelijking uitvoeren en de resultaten doorlopen

Nu heeft u alles wat u nodig heeft om autoverzekeringen te vergelijken. U weet wat u aan wilt schaffen en hoe u het wilt vinden. Vul de filters nauwkeurig in en bekijk waar de vergelijkingssite mee komt. De resultaten worden vaak aangeboden op basis van prijs en de polis met de laagste prijs komt dan eerst. Uiteraard kunt u deze vervolgens zelf opnieuw ordenen of bepaalde polissen selecteren. Op die manier maakt u zichzelf bekend met de verzekeringen die u worden aangeboden. Autoverzekeringen vergelijken doet u echter niet alleen op prijs.

Stap 7: bekijk de inhoud van de contracten

Veel websites waarbij u autoverzekeringen vergelijken kunt geven u de mogelijkheid om uw favorieten te selecteren en deze naast elkaar te zetten. Heeft u op die manier een lijst kunnen maken, dan is het tijd om deze wat beter te bekijken. En dan zijn de kleine lettertjes net zo belangrijk als de prijs. De volgende kenmerken kunnen voor u belangrijk zijn om nader te onderzoeken.

  • Wat gebeurt er als u uw auto total loss rijdt? Wordt deze vergoed volgens de dag-, de nieuw- of de aanschafwaarde?
  • Wat gebeurt er als uw auto gestolen wordt? Wordt de uitkering die u ontvangt bepaald door de beveiligingsklasse van uw auto?
  • Heeft u recht op een vervangende auto of een sleepwagen als u met pech langs de weg komt te staan?

Stap 8: een keuze maken

Voer op deze manier een paar vergelijkingen uit en u zal snel een idee hebben van de mogelijkheden die u heeft en de kosten die u zal maken. U weet na het autoverzekeringen vergelijken ook exact wat u terug krijgt voor de prijzen die u worden aangeboden. Met deze informatie in uw broekzak maakt u een weloverwogen keuze en sluit u de autoverzekering af waarmee u het komende jaar vol gemoedsrust en ook zelfvertrouwen op pad gaat.

Online premies voor uw autoverzekering vergelijken én afsluiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here