Het blijft een haast onmogelijke keuze, het kiezen van je nieuwe auto. Vaak is een nieuwe auto geen aankoop dat je maandelijks dan wel jaarlijks doet. Met tientallen merken en honderden modellen beschikbaar, kan het kiezen van een auto een langdurig proces zijn. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over het keuzeproces. Wil je direct meer informatie over bijvoorbeeld Volkswagen Enschede, klik dan op de link.

Nieuw of gebruikt?

Een nieuwe auto kopen is een unieke ervaring. Of je het nu leuk vindt of niet, een nieuwe auto is waarschijnlijk een van de grootste aankopen die je ooit zult doen. Velen van ons kijken uit naar het koopproces, maar anderen vinden het misschien ongelooflijk ontmoedigend. Vooral als je kijkt naar de enorme keuze die je vandaag de dag hebt, zelf in slechts één showroom van een dealer.

Beslissen om een nieuwe of gebruikte auto te kopen is de eerste stap naar het kopen van uw volgende auto. Het budget speelt waarschijnlijk een grote rol bij de beslissing. Als je nieuw koopt, profiteer je van de gemoedsrust van een fabrieksgarantie, die minimaal drie jaar zou moeten duren. Tevens kun je de auto precies naar je smaak en wensen samenstellen, maar vergeet niet je u op de lange termijn bijna altijd meer geld zult verliezen als gevolg van waardevermindering. Natuurlijk gaat dit bij de ene auto sneller dan bij de ander, maar het is toch het overwegen waard.

Gebruikte auto’s hebben hun eigen voordelen. Een gebruikte auto zal bijna altijd goedkoper zijn dan een nieuwe auto. Tenzij je een oudere tweedehandsauto koopt, kun je ook hier een vorm van garantie verwachten. Gebruikte auto’s die tussen de één en drie jaar oud zijn, kunnen serieuze besparingen opleveren als het gaat om de fabrieksgarantie.

Diesel, benzine of toch iets anders?

Het volgende aspect om over na te denken is de brandstofkeuze. Hoewel sommige auto’s alleen beschikbaar zijn met een benzinemotor, zoals de Mazda3, bieden de meeste fabrikanten benzine- en dieselmotoren aan. Hiernaast heb je ook de mild-hybride, hybride, plug-in hybride en elektrische modellen. Deze kunnen een uitstekende keuze zijn, vooral als je veel door de stad rijdt.

Als vuistregel geldt dat als je minder dan 12.000 mijl per jaar aflegt, een benzinemotor het beste is. Dieselauto’s kosten meer om te kopen dan hun benzine-tegenhangers, en je zult behoorlijk wat kilometers moeten afleggen om het verschil in brandstofbesparing te compenseren. Omgekeerd bieden de meeste benzine-hybride en plug-in hybride modellen lagere gebruikskosten dan hun tegenhangers met alleen benzine, maar zijn ze duurder in aanschaf dan een ‘normale’ benzine- of dieselmodel.

Hoe ga je betalen?

Meer dan 75% van de nieuwe auto’s wordt tegenwoordig betaald met een bepaalde manier van financiering. Hier zitten ook vaak voordelen aangekoppeld vanuit de dealer zelf. Occasions worden echter vaker handje contantje afgerekend. Ben je op zoek naar een nieuwe auto en ben je benieuwd hoe je de financiering rond gaat krijgen? Klik dan hier voor meer informatie over zakelijk leasen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here