Autoverzekering.nl helpt jou bij het vergelijken van je huidige verzekering, het aangaan van een nieuwe en goedkope autoverzekering, het opzeggen van je oude verzekering, en bij het beantwoorden van al je vragen over autoverzekeringen. Vergelijk eenvoudig met de vergelijker op Autoverzekering.nl maar liefst 28 autoverzekeringen in een paar minuten. Het vergelijken kan je honderden euro’s per jaar schelen, dus het loont zeker de moeite.

Een autoverzekering vergelijken op premie?

Wanneer je een autoverzekering aanvraagt, berekent de verzekeraar de premie van je persoonlijke autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is namelijk maatwerk. Een dure auto verzekeren kost nou eenmaal meer dan een goedkope oudere auto. De verzekeraar houdt verder rekening met de volgende factoren:

  • De postcode van de hoofdbestuurder;
  • Het aantal schadevrije jaren;
  • Het aantal gereden kilometers per jaar;
  • Leeftijd (bij sommige autoverzekeringen betalen jongeren en ouderen een toeslag);
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde of dagwaarde;
  • Mate van beveiliging van de auto;
  • Accessoires in de auto.

Daarom worden ook deze gegevens gevraagd bij het invullen van de vergelijker. Dit is de enige manier waarop er een goede en eerlijke vergelijking kan plaatsvinden.

Waarom je autoverzekering vergelijken wanneer je al een autoverzekering hebt?

Als je al jaren dezelfde autoverzekering hebt, dan bestaat de kans dat de autoverzekering niet meer bij jouw auto past. Bijvoorbeeld omdat de dagwaarde zo veranderd is dat een andere dekking beter aansluit of omdat autoverzekeraars een scherpere premie hebben of een betere service bieden. Zeker in de tijd van de corona crisis, zijn de premies van de autoverzekeringen voor nieuwe klanten sterk gedaald. Dit komt omdat heel veel mensen thuis werkte en het verkeer op de weg enorm rustig was. Hierdoor werd het aantal schadegevallen ook enorm veel lager. Autoverzekeraars hadden hierdoor de mogelijkheid om de premies te verlagen, echter hebben de meeste autoverzekeraars dit alleen gedaan op nieuwe premies en niet op de premies van de mensen die al klant waren. Wanneer je dus overstapt van de ene naar de andere autoverzekeraar kan het zijn dat je plotseling veel minder premie hoeft te betalen.

100% onafhankelijk je autoverzekering vergelijken

Autoverzekering.nl is 100% onafhankelijk. Dit wil zeggen dat de vergelijker op geen enkele manier verbonden is aan een autoverzekeraar en jou dus de eerlijkste, goedkoopste en dus beste autoverzekering kunnen tonen. Het doel is om jou de beste autoverzekering te laten kiezen voor jouw persoonlijke situatie.

Welke autoverzekering past bij mij?

De vergelijker op Autoverzekering.nl zal de beste autoverzekeringen voor je op een rijtje zetten, echter jij moet zelf wel de dekking kiezen die je wenst. Iedereen die in Nederland een auto bezit, is verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Maar wanneer je een gloednieuwe of redelijk nieuwe auto rijdt is het afsluiten van een All Risk autoverzekering verstandiger. Op deze manier ben je gedekt voor alle schade die kan ontstaan aan je auto. Heb je een auto tussen de 5 en 10 jaar oud, dan past de autoverzekering Beperkt Casco het beste bij jouw auto.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here