Een goede Groningen rijschool moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Daarna moet het ook de beste rijschool zijn voor jou en de school waarbij jij in één keer slaagt. Ga jij een rijschool uitkiezen, dan is het belangrijk dat je hier even goed bij stil staat. Je wilt natuurlijk kwalitatieve lessen, je wilt je op je gemak voelen en je wilt de best mogelijke voorbereiding krijgen op het eindexamen. Vaak is het geld dat je betaalt per les dan veel minder belangrijk dan enkele andere punten. Want als je de goedkoopste Groningen rijschool uitkiest en niet direct slaagt, ben je op de lange termijn nog meer geld kwijt. Let daarom goed op de volgende aandachtspunten.

Het slagingspercentage van de Groningen rijschool

Het is beter om niet naar de prijs te kijken, maar naar het slagingspercentage. Dat is het percentage van alle leerlingen van die Groningen rijschool die in één keer zijn geslaagd. Dit percentage moet gemeten zijn over minimaal 20 leerlingen om behulpzaam te kunnen zijn. Een goed slagingspercentage is 55% en kies dan ook geen Groningen rijschool uit met een lagere score. Dat kan namelijk wijzen op:

  • Lessen van slechte kwaliteit.
  • Leerlingen die te snel naar het examen worden gestuurd.
  • Slechte begeleiding en voorbereiding.

Een instructeur die bevoegd is

Het slagingspercentage is dus mogelijk belangrijker dan de kosten, maar het is nog belangrijker dat de instructeur van de Groningen rijschool bevoegd is om les te geven. Dat kun je online controleren, maar je kunt hem of haar ook vragen naar de WRM-bevoegdheidspas. Deze pas is 5 jaar geldig en wordt pas gegeven als de instructeur de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen certificering heeft behaald. Vraag hier dus altijd naar, want niet iedereen mag zomaar rijles geven.

Volledige ondersteuning van de instructeur

Als jij goed voorbereid naar je examen wilt gaan, dan heb je volledige ondersteuning nodig van je rijinstructeur. Het slagingspercentage geeft je daar al een idee van, maar je kunt dit ook op andere manieren controleren.

  • Wordt er een tussentijdse toets gegeven? Deze toets is een proefexamen waarmee jij kunt wennen aan wat er tijdens het echte examen gebeurt. Daarnaast is het een manier voor je instructeur om te zien hoe ver je bent. Een tussentijdse toets is dus voor jouw voorbereiding zeer belangrijk.
  • Gaat de instructeur mee tijdens de tussentijdse toets en het examen? Vraag dit na, want als dat niet zo is, hoe weet je instructeur dan waar je fout bent gegaan en welke steun je nog nodig hebt om te slagen?
  • Gebruikt de instructeur van de Groningen rijschool een leskaart? Op deze kaart wordt aan het einde van elke les genoteerd wat je precies gedaan hebt. Bij de volgende les kun je dan probleemloos verder. Dat zorgt voor structuur en continuïteit in je lessen.

Door deze aandachtspunten vind je vast een goede instructeur bij een kwalitatieve Groningen rijschool via NXXT. Let daarnaast ook een beetje op de prijs en je weet zeker dat je niet te veel betaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here