Veel autobedrijven moeten veel foto’s maken van hun auto’s om ze op een mooie manier aan potentiële kopers te tonen op de website en op andere autowebsites zoals autoscout24.

Dit is echter nog niet zo makkelijk, er komt namelijk veel bij kijken om een echt goede kwalitatieve foto te maken. Maar hoe doe je dit nou?

Zorg voor een rustige achterwand

Een rustige achtergrond is bij auto fotografie erg belangrijk, de achtergrond moet natuurlijk niet de aandacht van de auto zelf wegtrekken. Meestal kiezen garages er dan ook voor om bijvoorbeeld de foto voor een garagedeur te zetten aangezien deze meestal een effen kleur hebben, of ze richten binnen een speciale ruimte in waar ze de auto’s voor een witte achtergrond fotograferen.

Goede belichting is absoluut noodzakelijk

Hoewel natuurlijk licht ook erg mooi kan zijn, is het helaas natuurlijk niet zelf te regelen. De weersomstandigheden in Nederland zijn te afwisselend om hier goed gebruik van te kunnen maken, zeker wanneer je een groot aantal auto’s per week fotografeert. Om binnen mooie foto’s te kunnen maken heb je wel goede belichtingsapparatuur voor nodig, bestaande uit onder andere studiolampen en flitsers. Probeer wel eventueel lichtinval van buiten, bijvoorbeeld door ramen, te voorkomen. Dit kan je doen met een diffuus doek, zo voorkom je ongewenste schaduwen en reflecties.

Zorg voor iets herkenbaars

Wanneer je je auto’s op heel veel andere websites plaatst, zoals het eerdergenoemde Autoscout24 maar bijvoorbeeld ook op Marktplaats of Autotrack, dan wordt het aangeraden om voor iets herkenbaars te zorgen voor de bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logo, of wees creatiever en zorg voor een herkenbaar nummerbord of zet altijd de voorwielen standaard naar links.

Zorg voor een spannende interactie

Mensen kijken krijgen de auto’s van dichterbij, zorg er dan ook voor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn zodat ze nog in kunnen zoomen zonder dat de foto’s scherpte verliezen. Een 360º interactie is ook leuk, hiermee kunnen potentiële klanten letterlijk de auto rondom bekijken.

Kies voor een auto studio op maat

Steeds meer garage’s kiezen voor een autostudio op maat, waar alle bovenstaande elementen in zullen worden verwerkt. Kies wel voor een studio van een betrouwbaar bedrijf, kies bijvoorbeeld voor een autofotografie studio van Rotoview.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here