Je hebt er vast wel eens van gehoord; een glascoating op je auto. Maar wat is het? En waarom zou je het doen? Wij leggen het uit in dit artikel!

Wat is glascoating?

Laten we eerst uitleggen wat glascoating precies betekent. Glascoating is een harde laag die de lak van je auto beschermt. Deze laag is niet letterlijk van glas, maar is wel doorzichtig. Glascoating is één van de verschillende soorten “lakverzegeling”.

Hoe wordt een glascoating aangebracht?

Om een glascoating aan te brengen, is het van belang dat de auto goed schoon is. Anders zal de glascoating namelijk niet goed kunnen hechten. Hiervoor wordt de auto dus grondig gereinigd. Dus gebeurt meestal onder andere met behulp van een klei, die hardnekkig vuil absorbeert. Wanneer de lak goed schoon is, wordt deze gepolijst. Hiermee wordt de bovenste laag van de lak weg geschuurd, zodat krassen verdwijnen. Vervolgens wordt de lak ingevet zodat de coating goed kan hechten. Na het aanbrengen van de glascoating wordt deze uitgehard. Het resultaat; een beschermlaag op je auto! Nu denk je misschien; “waarvoor beschermt deze laag mijn auto dan?” Dat leggen we onderstaand uit!

De voordelen van glascoating

Het eerste voordeel van een glascoating hebben wel al genoemd; de bescherming. Een glascoating beschermt je lak namelijk tegen zaken als steenslag, krasjes, vogelpoep en UV-straling. Ook is een glascoating waterafstotend. Hierdoor blijft er geen water op je auto liggen, het glijdt er namelijk meteen weer vanaf! Dit zorgt er tevens voor dat je auto schoner blijft en makkelijker schoon te maken is. Ook geeft een glascoating een glanzend effect aan je auto. De kristallen in de coating zorgen voor een “wet look”. Een glascoating is dus niet alleen functioneel, ook super mooi! Tot slot is een glascoating ook nog eens erg duurzaam. Het is namelijk onmogelijk om een glascoating eraf te wassen! Wel kan een glascoating slijten, maar dit duurt meestal erg lang; tot wel 60 maanden in het beste geval! Bij een reguliere wax is dit slechts 6 maanden in het beste geval.

Glascoating laten aanbrengen

We snappen dat je na het lezen van dit artikel een glascoating aan wilt laten brengen op je auto. Dat kan! Namelijk bij Legal Shine Detailing.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here