Wanneer je een auto wilt huren om een weekje weg te gaan of om te verhuizen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Voordat je aan huren begint dan dien je jezelf de vraag te stellen welke eisen je aan de auto stelt.

Omdat de prijs één van de eisen is moet je vooraleerst prijzen gaan vergelijken bij de verschillende aanbieders. Wanneer het zover is laat dan bij de reservering direct weten wat je precies wilt. Misschien wil je een busje huren in Amsterdam van een bepaald type merk.

Tijdig aangeven

Het tijdig aangeven wat je wensen zijn voorkomt teleurstelling achteraf. Zo kun je ook beter van te voren navragen hoeveel personen de auto mogen besturen. Vraag ook vooral waar precies extra kosten aan verbonden zijn.

Het is zaak dat je alle gevraagde informatie levert aan de verhuurder. Bovendien dien je te controleren of er aan de eisen die gesteld worden ook daadwerkelijk wordt voldaan. Soms valt het tarief namelijk hoger uit voor onervaren bestuurders.

Ga na wat er allemaal verzekerd is. Je kunt vaak ook kiezen om je eigen risico te verminderen. Meestal dien je hiervoor te betalen. Het betalen van de verhuur wordt door de verhuurder bepaalt. Soms moet dit bij het ophalen, andere keren weer bij het terugbrengen van de auto. Laat je hierover goed informeren.

Borg

Vaak wordt er om een borg gevraagd, dit bedrag krijg je terug als je de auto heelhuids weer inlevert. Wanneer er iets mis is met het voertuig dan houdt de verhuurder dit bedrag of soms krijg je maar een gedeelte terug. Het is van belang om de hoogte van de borg te kennen evenals de betaalwijze ervan.

Zorg er ook voor dat je de algemene voorwaarden kent. Voor het huren van de auto dien je dit door te nemen. Wellicht ben je op zoek naar het huren van een elektrische auto in Amsterdam en blijken hiervoor speciale voorwaarden te bestaan. Je kunt het dus maar beter weten.

Wanneer je de auto gaat ophalen dan moeten van alle bestuurders verschillende identiteitsbewijzen worden meegenomen. Zorg dat je deze papieren bij je hebt. Als je precies wilt weten wat je nodig hebt en waarom, overleg dit dan met de verhuurder.

Voordat je instapt en wegrijdt is het nog even van belang dat je de auto goed controleert. Let hierbij ook op eventuele beschadigingen. Laat het dan noteren zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan wanneer je de auto weer inlevert. Je bent dan in ieder geval goed voorbereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here