Laat een laadpaal voor thuis installeren

Elektrische autorijders zullen het scenario vast herkennen: je hebt een lange dag gehad op het werk en bent eindelijk onderweg naar huis. Je ziet dat de batterij van je auto bijna leeg is, dus  hij zal thuis aan de laadpaal gelegd moeten worden. Eenmaal thuis aangekomen, zie je dat alle laadpalen in de straat al bezet zijn. Dat wordt weer een avondje zoeken naar een vrije laadpaal. Niet waar je op zit te wachten aan het einde van de dag. Het laten installeren van een laadpaal bij je woning lost deze problemen op en is ook nog eens een interessante investering. Een laadpaal aan huis zorgt voor zorgeloos gebruik, is efficient en je kan je tank volladen wanneer jij het wilt.

Financiële voordelen 

Naast dat een laadpaal aan huis je meer vrijheid geeft, is het ook nog eens goedkoper. Bij een openbare laadpaal betaal je altijd extra kosten aan de uitbater van de laadpaal. Thuis betaal je hetzelfde tarief als voor alle andere elektrische apparaten in huis. Door een laadpaal thuis te laten installeren, betaal je tot 4 keer minder voor een volle tank dan aan een openbare laadpaal. Hierdoor heb je de kosten van de installatie er snel uitgehaald. Als je een slimme laadpaal laat installeren en zonnepanelen op je dak hebt liggen, wordt dit voordeel zelfs nog groter. Daarnaast is een laadpaal aan huis 100% veilig. De laadpaal wordt namelijk aangesloten op een andere stroomking in je zekeringskast, waardoor overbelasting en kortsluiting vermeden worden. De laadpaal gaat pas aan wanneer de auto volledig is vergrendeld.

Installatie van je laadpaal 

Om een laadpaal te installeren, maak je het beste gebruik van een erkende installateur. Deze hebben zich laten bijscholen om laadpalen te kunnen en mogen installeren. Tijdens het bezoek van de installateur wordt er gekeken waar de laadpaal moet komen te staan. Daarna gaat de installateur met jou in gesprek over je wensen en voorkeuren. Hierbij geeft de installateur ook een advies over welk soort laadpaal het beste zou passen bij jouw situatie. Als alles besproken is, wordt er een offerte opgemaakt. Wanneer je besluit met de desbetreffende partij in zee te gaan, komt de installateur langs om de laadpaal te installeren en om uitleg te geven over het gebruik van de laadpaal. Hierna kun je gelijk gebruik maken van de laadpaal en hoef je na een lange dag niet meer op zoek naar een beschikbare laadpaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here