Voor sommige vakantiegangers is het geen uitgemaakte zaak. Die kiezen steevast voor een mooie vliegvakantie ver weg van huis om iets van de wereld te blijven zien of juist de zon op te zoeken in mooie oorden. Maar een vakantie met de auto kan namelijk ook heel fijn zijn en dat hoeft niet per direct ver weg te zijn! Bijvoorbeeld met de auto op vakantie naar Zeeland, de meest zonnige vakantieprovincie van Nederland met gemiddeld 6 á 7 zonuren per dag in de zomermaanden! Of juist een vakantie in Drenthe, midden in de heerlijke natuur en de provincie met het grootste natuurpark van Nederland.

1.      Met de auto kun je alle kanten op vanaf je vakantiebestemming

Hoe heerlijk is het als je vanaf je vakantiebestemming de omgeving kunt ontdekken, zonder dat je een auto of ander vervoersmiddel moet huren. Het geeft je meer vrijheid, zoals het doen van boodschappen bij een supermarkt in de buurt. Ook als jullie graag erop uit trekken tijdens de vakantie om leuke dingen te doen, zoals het bezoeken van attractieparken, willen fietsen in een bepaalde regio (fiets op de auto) of naar een grote stad om te winkelen.

2.      Met de auto kan ik veel meer bagage meenemen

Het klopt dat je meer bagage mee kan nemen, maar het gevaar kan ook zijn dat je weer meer mee terugneemt 😉. Maar over het algemeen ben je veel flexibeler als het gaat om bagage. Al hangt het af wat voor autovakantie je kiest. Ga je met de tent op vakantie, dan heb je veel meer spul bij je dan wanneer je lekker in een vakantiehuisje zit.

3.      Goedkoper

Ga je met je gezin op vakantie? Dan kan een autovakantie vele malen goedkoper uitvallen dan wanneer je een vliegticket moet boeken voor elk gezinslid. Dat kan aardig in de papieren lopen. Het enige wat je betaalt voor een autovakantie is grotendeels de brandstof en/of tolwegen en speciale vignets. Sommige autobezitters hebben zelfs het geluk dat de baas tot de grens de brandstof betaald of de gehele brandstof!

4.      Gezelliger

Natuurlijk is het erg gezellig in de auto, want er mag muziek voor de reis uitgezocht worden, minder last van vertragingen en je ziet indirect heel veel onderweg gebeuren! Het bekende spelletje onderweg is het tellen van Nederlandse kentekens. En voor de kinderen is vaak een stop bij de McDonalds altijd fantastisch!

Kortom, de auto pakken!

Milieu technisch is het natuurlijk minder goed voor de natuur, maar biedt het daarnaast onwijs veel voordelen. Je kan overal komen en makkelijk de grens over in Europa. Denk bijvoorbeeld in Duitsland, Denemarken, Italië en Frankrijk als bekende autovakantielanden. Liever lekker Nederland ontdekken als vakantieland? Bekijk alle autovakanties op heerlijke huisjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here