De elektrische auto staat bij steeds meer gezinnen op de stoep, met als logisch gevolg dat steeds meer mensen met een elektrische auto op vakantie gaan. Voor veel mensen brengt een “normale” reis al veel stress met zich mee. Het reizen met een elektrische auto vergt nog veel meer planning. Daarom geef ik je graag de volgende handige tips.

Zorg dat je een goede laadplanning maakt

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar veel mensen vergeten dat een elektrische auto die vol zit met extra passagiers en spullen ook een stuk eerder leeg is. Gok daarom niet om die paar laatste kilometers, want als de batterij leeg is dan heb je een serieus probleem. Reken dus altijd met een extra marge van 20% voor je batterijlading.

Houd rekening met de plaats van bestemming

In Nederland hebben we langzaam maar zeker de laadpunten steeds beter voor elkaar. De dekking groeit maandelijks en de power van deze laadstation is voldoende. Echter zijn veel landen om ons heen nog lang niet zo ver. Als je bijvoorbeeld naar Oostenrijk afreist om te gaan wintersporten dan kan het zomaar zijn dat je 100 kilometer moet rijden om je auto op te laden. Houd hier bij het bepalen van je bestemming dus rekening mee. In grote steden zijn vaak wel laadpunten aanwezig, het is dus verstandig om hier een hotel te boeken in plaats van een kleiner dorp.

Zorg voor aerodynamica

Mijn buurman is vorig jaar met zijn nieuwe elektrische Hyundai Kona op wintersport geweest. Vanwege de beperkte bagageruimte was die genoodzaakt om dakdragers voor de Hyundai Kona aan te schaffen. Het leek hem ook een goed idee om hier een vrij grote dakkoffer op te plaatsen. Wat die even vergeten was is dat elektrische auto’s zo aerodynamisch mogelijk zijn ontwikkeld om het bereik van de batterij te vergroten. Dankzij de dakkoffer was de auto totaal niet meer aerodynamisch en was die genoodzaakt om twee keer extra bij te laden. Je kunt dus prima dakdragers op een elektrische auto plaatsen, maar leg er dan wel aerodynamische dingen op zoals de ski’s of snowboards.

Ik hoop dat je met deze tips wat minder stress ervaart in de voorbereiding van je vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here