Wil je genieten van de ruige natuur in Schotland? Of kijk je toch meer uit naar de zonnige wegen in Frankrijk? Dan is een motorreis echt iets voor jou, natuurlijk enkel als je een fervente en bekwame motorrijder bent want de wegen zijn niet voor de onervaren.

Stippel je route op voorhand uit

Waar wil je naartoe? Dat is stap één. Laat ons je overtuigen om voor Schotland te kiezen als prachtige bestemming. Het heeft namelijk echt alles: ruige en uitgestrekte natuur, rust, bijzondere wilde dieren, gigantische schitterende meren, hooglanden én rustige wegen waar je urenlang ongestoord kan cruisen en kan wegdwalen. Eens je weet waar je naartoe wil, stip je de belangrijkste stappen uit: in Schotland kan je bijvoorbeeld vaak wildkamperen, maar natuurlijk moet je ook tankstations, grootwarenhuizen en eens een hotel inplannen. En al de rest komt wel eens je op je trip bent, want daar gaat motorrijden natuurlijk om: de ultieme vrijheid!

Zorg voor goede veiligheid

Vrijheid is prachtig, maar daar hoort ook veiligheid bij. Een goede motorhelm is een must voor elke motorrijder. Hierbij heb je ook de keuze tussen een systeemhelp, integraalhelm of jethelm. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij raden voor je reis naar Schotland een integraalhelm aan want de bijna volledig gesloten helm biedt de beste bescherming. En in Schotland wordt het nooit zo warm dat hij ongemakkelijk wordt. Ook hoef je op een lange roadtrip je helm niet vaak af te zetten. Vergeet natuurlijk ook geen veilige kledij, handschoenen en schoenen meenemen. Ga ook nog eens een laatste keer naar de garage voor je op reis vertrekt voor een laatste check-up. Zo zijn er ook geen verrassingen onderweg!

Wat met de bagage?

Natuurlijk kan je niet veel meenemen op je motortrip en heb je handige spullen nodig om je bagage in te verdelen zodat je alles meteen vindt. De belangrijkste spullen zijn je navigatie, een platteband kit, of andere soorten gereedschap voor jouw motor en een soort emergency communicator, zeker als je alleen rijdt. Ook over je motorkleding denk je beter goed na. Neem zeker een reserve regenjas mee voor Schotland 😉 en genoeg kleren die snel opdrogen. En ondanks het feit dat je veel in de regen zal zitten in Schotland, neem je best ook zeker zonnecrème mee want eens de zon erdoor komt, schijnt hij fel en enthousiast. Onze laatste tip: geniet ervan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here