In het Nederlandse verkeer zijn er veel camera’s aanwezig. Veel auto’s hebben tegenwoordig nieuw als een camera geïnstalleerd om het zicht achter de auto te verbeteren, maar ook rijden er veel mensen rond met een camera die de weg voor de auto vanaf het dashboard vastlegt, de zogenaamde dashcam. Een achteruitrijcamera set kopen kan handig zijn in het voorkomen van schade en het verhogen van het rijcomfort.

Dode hoeken

Ieder jaar vallen er in Nederland weer een aantal doden in het verkeer door dode hoeken. De dode hoek is het stukje rond je voertuig waar je niet kan kijken met je spiegels of eigen ogen. Dit is bij een normale auto vaak het deel net rechts en links achter de bestuurder, waar de spiegels geen zicht op hebben en waar de bestuurder zelf dus even moet kijken. Maar ook het deel laag bij de grond achter de auto is niet zichtbaar voor de bestuurder. Met een achteruitrijcamera set kan je die dode hoek wegnemen en zo ongelukken voorkomen.

Comfortabeler rijden

Naast dat het veiliger is om met een achteruitrijcamera te rijden, is het ook nog eens comfortabeler. Het lastigste deel van autorijden is volgens velen inparkeren. Met een camera achterop je auto maak je het jezelf veel makkelijker om achteruit in te parkeren, omdat je gewoon kan zien hoe ver je van alles af zit nog. Maar ook als je ergens moet keren en je dus even achteruit moet rijden kan je makkelijk zien hoe ver je nog van de stoep af zit, of hoe ver je auto links of rechts ruimte heeft nog. Vaak heeft het verwerkingssysteem van de camera ook lijnen op beeld, waardoor je makkelijk kan zien hoe breed de auto is en hoe veel ruimte je nog hebt.

Meerdere camera’s

Bij een gewone personenauto is een enkele camera vaak al wel genoeg, welke dan meestal achterop de auto wordt geplaatst, aangezien de dode hoeken niet zo heel groot zijn bij dit voortuig. Bij grotere voertuigen zijn er vaak meerdere camera’s nodig, omdat deze meer en grotere dode hoeken hebben vaak. Denk hierbij aan een stadsbus, die erg lang is en daardoor moeilijk om zich heen kan kijken, of een vrachtwagen, die vaak achter zijn aanhanger helemaal geen zicht heeft, terwijl dat toch een best groot gedeelte is, waar dan ook geregeld ongelukken mee gebeuren. Door meerdere camera’s juist af te stellen kan de dode hoek zo veel mogelijk worden terug gedrongen, om gevaar te minimaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here